Miért érdemes műanyag ablakot választani nyílászáróként?

műanyag ablak étkeezőben hangulatfényekkel

Egyre több platformon használjuk a műanyag anyagot, mely bár egy meglehetősen megosztó anyag típusnak minősül napjainkban, elsősorban azért, mert egyre többen helyeznek hangsúlyt a környezettudatosságra, de ennek ellenére vannak olyan területek, ahol mégis csak érdemes számolnunk ezzel az anyaggal, elsősorban olyan platformokon, ahol hosszú távon is használatban lesznek a műanyag elemek.

A műanyag ablak például rendkívül jó választásnak számít, ugyanis a műanyag nyílászárók javítják a házak energetikai összetételét, hőszigetelők és hangszigetelők egyszerre, ezen túlmenően pedig súlyra jóval könnyebbek és kedvezőbb az áruk, mint az alumínium ablakoké. A műanyag ablakok tartósabbak és könnyebben tisztíthatóak, mint a pácolt fa ablakkeretek, így a piacon található egyéb alternatívák mellett számos pozitív tulajdonsággal rendelkeznek.

A műanyag ablak esetében a hő- és hangszigetelésért az üveg a felelős, nem maga a keret. Az ilyen ablakokba az esetek többségében duplafalú üveg kerül, az üveglapok közé pedig levegőt fújnak, ez adja az ablak fent említett pozitív tulajdonságait. Azért viszont, hogy a műanyag ablak kerete könnyen tisztítható és olcsó már a műanyag a felelős. Ezek a modern, minőségi ablakok szabvány szerint készülnek és 5-7 kamrás profillal vannak ellátva. A nagyobb műanyag ablakok profilja acélmerevítéssel rendelkezik, ez pedig még jobb stabilitást és hőszigetelést biztosít. A csapos görgős zár is stabilabb elhelyezést kap ezekben az ablakkeretekben, mivel az ablakszalagok meg vannak erősítve a biztonsági üvegezésnek köszönhetően.

Ajánlott DomSopron cikkek