Légy só… Jézusnak követése!

só fakanálon

Manapság a „sós” lét nem sok dicsérettel jár… tehát mit jelent az, hogy „só” van az életünkben keresztényként? Jézus arra hív bennünket, hogy ízesítsük és befolyásoljuk a világot érte. Azt parancsolja, hogy mindent az Ő nevében tegyünk. Bár önmagunkban küzdünk, Krisztusban mindenre képesek vagyunk. Ez a lecke egy kissé trükkös részre összpontosít Márk evangéliumában, és megvizsgálja, mit jelent teljes szívvel követni az Urat, és hatással lenni másokra.

Soha nem leszünk „tökéletes keresztények”, de a hitünk nem rólunk szól. Szilárd életet élni Istenért azt jelenti, hogy felismerjük és elfogadjuk azt, amit értünk tesz. Amikor Jézus nevében és érte teszünk dolgokat, Ő megérti és értékeli erőfeszítéseinket. Isten azt akarja, hogy pozitív hatással legyünk a minket körülvevő világra, és ezt meg tudjuk tenni, ha Isten és egymás szolgálatában és szeretetében élünk.

Ezen a részen néhány téma megy keresztül. Jézus továbbra is értetlenkedik és meglepi tanítványait azzal, ahogy utasításokat ad. Hangsúlyozza azonban a közös munka és az Érte való élet fontosságát is. A „sós” elem ebben az evangéliumi üzenetben is szerepet játszik.

Bár ez a szakasz magában foglalja a párbeszédet Krisztus és a tanítványok között, ez nem feltétlenül alkalmas arra, hogy szkit formátumban szerepeljenek. A legjobb, ha a diákjaival együtt olvassa el, vagy az idősebb diákok felváltva olvassák el a szövegrészeket.

Egy ilyen játék és beszélgetés kiválóan megtanítja a fiataloknak, hogy miért érdemes sónak lenni a világban.

Ajánlott DomSopron cikkek