Jézus meggyógyít egy süket embert

kereszt

Ez az üzenet Krisztus figyelemre méltó gyógyítását írja le. Jézust elképesztő ereje miatt vették észre és ünnepelték. Az emberek, akik figyelték, nem mindig ismerték fel, ki Ő, és miért tett ilyen hihetetlen dolgokat, de mi tudjuk!

Ha gyerekeknek beszélünk erről az üzenetről, akkor miközben elgondolkodnak azon, hogyan gyógyított meg Jézus egy siket és néma embert, bátorítani kell őket arra, hogy gondoljanak arra, hogyan kérhetjük Istent, hogy „nyissa ki a fülünket”. Lehet, hogy nem lesz gondunk fizikailag hallani a dolgokat, de néha nem figyelünk, vagy nem értjük, mit mond az Úr az Ő Igéje és mások által. Azt akarjuk, hogy fülünk, szánk és szívünk fogékony legyen az Ő igazságainak meghallgatására és megosztására.

A Bibliában sok csodálatos történet található, amelyek Jézus csodáira és gyógyításaira összpontosítanak. Jóllehet ezeket mindig csodálatos felfedezni és megbeszélni a gyerekekkel, hangsúlyozni kell az átfogó témát ebben a szakaszban, hogy Jézus „mindent jól csinál”. Saját erőnkből nem menthetjük meg magunkat, és nem tehetjük meg azt, amit remélhetünk. Jézussal minden lehetséges. Függetlenül attól, hogy azonnali segítséget nyújt-e szükségleteinknek vagy sem, velünk van, és végső soron segítséget és reményt nyújt.

JÉZUS mindent jól csinál. Valójában a mai evangéliumi részletünkben látjuk, hogy az emberek ezt kommentálják. Jézus utazott, és néhány csodálatos csodát tett. Sokakat meggyógyított és segített, és ebben a történetben éppen befejezte egy nő lányának csúnya démonokból való gyógyítását. Az embereket meglepte minden, amit Jézus tett. Tudták és bíztak abban, hogy Ő bármit megtehet.

Volt, aki olyan embert hozott neki, aki nem hallott és nem tudott beszélni. Jézus nem akart nagy nyilvános megpróbáltatást csinálni ebből, de törődött az emberrel és segíteni akart neki. Félre vitte, és valami furcsát csinált. Jézus bedugta ujjait a süket fülébe. Aztán köpött, megérintette a srác nyelvét, és azt mondta: „Ephphatha.” Ez a szó azt jelenti, hogy “nyílj meg”. És sikerült! A férfi azonnal hallott és beszélt. Az emberek, akik ismerték, meglepődtek. Jézus nem akarta, hogy túlságosan terjesszék a hírt a történtekről, de mégis elmondták másoknak. Azt mondták Jézusról, hogy „mindent jól csinált” … Rájöttek, hogy nincs semmi olyan, amit ne tehetne meg.

Mit jelent ez számunkra? Egyrészt felismerhetjük Jézus félelmetes erejét. Elképesztő csodákat tett, miközben itt volt a Földön. És továbbra is csodákat tesz. Jézus bármit megtehet. Önállóan küzdünk a dolgokkal. De tudjuk, hogy mindent megtehetünk Krisztus által, aki megerősít bennünket. Ez most nem feltétlenül jelenti azt, hogy hirtelen képesek leszünk mesterhármasokat rúgni, remekműveket készíteni vagy autókat javítani. És ez nem jelenti azt, hogy Jézus azonnal meggyógyít minket, ha valami fáj. De megértjük, hogy megígéri, hogy velünk lesz. Mindig jelen van velünk, és egy napon mindent újjá tesz.

Ebben a szakaszban arra is gondolhatunk, hogyan nyitja ki Isten a fülünket. Lehet, hogy nem vagyunk nehezen hallóak, de néha elfelejtünk igazán hallgatni. Nem tudjuk, hogyan kell megérteni vagy reagálni arra, amit mások mondanak, vagy amit Isten mond az Ő Igéjében, a Bibliában. Kérhetjük Jézust, hogy nyissa ki a fülünket, hogy hallgassunk a hangjára. Megkérhetjük Őt, hogy nyissa ki a szánkat, hogy elmondhassuk másoknak az Ő szeretetét. És bízunk benne, hogy Ő segít nekünk, mert Jézus mindent jól csinál!

Ajánlott DomSopron cikkek