több Illóolaj

Az illóolajoknak számos pozitív hatásai ismertek, melyek típusok szerint szerepelnek a leírásokban. Vannak, akik már fejből tudják, melyik illóolaj milyen téren fejti ki építő hatását, mert hétköznapi szinten élnek az általuk nyújtott előnyökkel.

És vannak bizonyos tipikus illóolajok, amit tipikus helyeken vagy időszakokban szoktak használni, mint például az eukaliptuszt a szaunákban, szegfűszeget kifejezetten karácsonyi időszakban, vagy a citromosat megfázások esetén. Az olivianatural.hu oldala számos illóolaj típust kínál fel nekünk, nemcsak egészségügyi hatásait figyelembe véve, de lelki, vagy mentálhigiénés hatásait is. A leírások közt szerepel, hogy az adott illóolaj milyen téren javít a közérzetünkön.

Például a bergamott citrusos típus akkor ideális, ha lelkileg éppen mélypontot élünk meg, vagy esetleg félve reagálunk dolgokra. Ez a típus jókedvre derít, tehát hangulatjavító hatásáról ismert. Emellett nyugtatóként is funkcionál, így oldja a szorongást és a stresszt. A kubeba olajat már kifejezetten antidepresszáns hatásáról hirdetik, ráadásul alvászavar esetén is sikerrel alkalmazható.

A narancsos olaj pedig az úgynevezett „mosolygós” becenévvel ellátott olaj, mivel jókedvre derít. Ez is, mint sok másik, oldja a szorongást, a stresszt és oldja a rosszkedvet. A rozmaringos a hangulatjavító hatása mellett revitalizál is, segít fokozni a kreativitást, és élénkíti az elmét. Tehát látható, hogy az illóolajok egyaránt hatnak testünkre és lelkünkre, fizikai és mentális közérzetünkre.