Hogyan kalkuláljak ha napvitorlát készülök vásárolni?

napvitorla ár, pizzazo

Minden piacon található termékkategórián belül megtalálhatjuk a drágább és az olcsóbb termékeket. Sok esetben a drágább a minőségibb, az olcsóbb meg a rosszabb minőségű, ennek megfelelően sok ember, aki hosszútávon tervez a drágábbat válassza mindenből.

Ha viszont árnyékolót válaszunk érdemes jobban utánajárni, hogy mi az, amire nekünk személy szerint szükségünk van és az alapján érdemes kialakítani, hogy milyen vitorlát készítsenek számunkra. A  napvitorla ár mutatja többek között azt is, hogy melyik termék mennyire véd a naptól, a víztől, hogy milyen formájú, méretű, színű lesz az adott vitorla, ezeken a területeken mind személyre szabható a napvitorla a saját igényeink szerint.

A napvitorlák között a legolcsóbb és egyben legdesignosabb a háromszög alakú, ami egy nagyon ízléses darab, kisebb platformokon, mondjuk pici kertekben, erkélyeken, vagy esetleg medencék fölött, melyeket csak részben akarunk leárnyékolni kiváló választásnak bizonyulnak, viszont sajnos pont a formája miatt többnyire nem férnek alá rendesen az emberek. A napvitorla ár magasabb, ha  a négyszögletes vitorla mellett döntünk, viszont ezek jóval praktikusabbak, mert befér alájuk egy asztal, az összes körülötte ülővel. A napvitorla ára mutatja azt is, hogy az adott vitorla vízáteresztő, vagy épp vízvédő anyagból készült-e?

Ezen belül a témán belül is viták folynak arról, hogy mi éri meg jobban a vásárló számára: van aki a vízhatlan vitorlára esküszik, mert hogy az még az esőtől is teljes védelmet nyújt, nem csak a naptól. Ez igaz is, viszont azt elfelejtik, hogy ezekről ha nem csurog le a víz valahol, hanem ha megreked a vászon belsejében, akkor az megterhelheti a tartószerkezetet. A vízáteresztő napvitorla ára bár alacsonyabb, át is ereszti a vizet, de sok esetben ez mégis előnyösebb választásnak számít, hiszen a napsütéssel együtt megszárad a vitorla, a tartószerkezete pedig sértetlen marad.

Ami még a napvitorla ár szempontjából döntő lehet, azok az olyan egyéni kívánságok, mint ha mondjuk valaki egy nagyobb, téglalap alakú napvitorlát szeretne, víztaszító védőréteggel legyártott anyagból és mellette még extra különleges színigényei is vannak, ilyen esetekben természetesen az ár is módosul.

Ajánlott DomSopron cikkek