Egy kerti csúszda tisztítása és fényezése

kerti csúszda és kisfiú

A gyerekek számára kevés dolog szórakoztatóbb, mint egy csúszdán lefelé suhanni, akár egy parkban, akár a hátsó udvarukban. Az évek során és a több ezer csúszás hatására azonban a kerti csúszda kevésbé csúszik jól, és ezáltal kevésbé szórakoztató. Van azonban egy jó hír: tehetünk az ügy javítása érdekében!

A tárgylemez ismételt csúszóssá tétele meglehetősen egyszerű, meg kell tisztítani és biztonságos bevonattal polírozni. A következőképpen javasoljuk a kerti csúszda tisztítását és polírozását:

  • Készítsen tisztítóoldatot meleg vízzel és enyhe mosogatószerrel. Ez segít súrolni a tárgylemezre tapadt szennyeződéseket.
  • Használjon csiszoló rongyot vagy kéztörlőt, hogy felülről lefelé súrolja a kerti csúszdát. Miután az eszközt mentesítette az évek óta tartó külső szennyeződéstől, öblítse le a szappanos oldatot a kerti slaggal.
  • Mielőtt elkezdené gyantázni vagy fényezni a kerti csúszdát, hagyja megszáradni. Ez megkönnyíti a viasz felvitelét.
  • Míg a szennyeződés eltávolítása a csúszdáról önmagában is segít, a gyantázás valóban visszaadja azt a sima futást, amellyel az eszköz új korában büszkélkedhetett. Ennek biztonságos elvégzéséhez azt javasoljuk, hogy viaszpapírral dörzsölje át a teljes tárgyfelületet.
  • Ha lefelé futtatja a kezét a csúszdán, és számtalan sekély barázdát érez a felszínen, akkor bárki számára lelassulhat a csúszdán való siklás. Ennek érdekében csiszolja le a csúszófelületet jó minőségű csiszolópapírral.

Mivel tudjuk, hogy egy kerti csúszda mennyi szabadtéri szórakozást rejt magában, gyakorlatilag minden udvarral rendelkező otthonba javasoljuk egy ilyen eszköz beszerzését és a Játszótérland webshopjában pedig kiváló minőségi darabokat lehet találni és megrendelni.

Ajánlott DomSopron cikkek