A családi élet központi színtere – az étkezőasztal

étkezőasztal

Otthonunk csinosításához a külső és belső rendezettség, harmónia egyaránt hozzátartozik. Egy rendezett kert látványa azonnal kellemes érzetet kelt bennünk egy házzal, udvarral kapcsolatban.

Egy szépen berendezett étkező pedig családias hangulatot áraszt. Éppen ezért érdemes figyelmet szentelnünk a megfelelő étkezőasztal kiválasztására. Ha szeretjük a klasszikus stílust, gyönyörű, ívelt lábú, fából készült étkezőasztalokat találhatunk a webáruházak kínálatában. Fehér falak mellett kiválóan érvényesül a cseresznye, wenge, dió árnyalat is, de ha szeretjük az élénk színeket, akkor sem kell lemondanunk a természetes fáról, hiszen a tölgy és a dió kifejezetten jól mutat ilyen háttérrel. Amennyiben helyszűkével küzdünk, de szeretnénk mégis nagyobb étkezőasztalt, akkor a kihúzható darabok mellett tegyük le a voksunkat.

Négy-, hat- és nyolcszemélyes asztalok is léteznek ebben a formában, s az étkezés végeztével egy egyszerű mozdulattal a helyére csúsztathatjuk a plusz felületet. Ez akár nagycsalád, akár vendégség idején praktikus lehet. A hagyományos modellek mellett számos más lehetőséggel is számolhatunk. A modern kivitelű étkezőasztalok közül napjainkban egyre kedveltebbek a magasfényű asztallappal ellátott modellek, vagy azok, ahol az asztal lába nem a szélein, hanem annak közepén helyezkedik el és ível kifelé. Kiváló választás ez olyan helyre, ahol maga a konyhabútor is magasfényű elemekből áll, vagy a bútorzat a modernebb stílust képviseli. Legyünk bátrak, és merjük az ízlésünket a bútorainkban is kifejezni, még akkor is, ha az egy étkezőasztal.

Ajánlott DomSopron cikkek