MÉCS Családközösség (BOL.HÁ.K.=Boldog Házasok Közössége)


Közösségünk 2000 őszén indult egy 60 órás „intenzív” jegyes oktatás keretében, majd a 2001-es év folyamán „bekövetkezett” esküvők után a csapat továbbra is együtt maradt. Az országos Mécs Családközösségekkel 2003-ban kerültünk kapcsolatba, és mivel egy nagyon jó tematikát illetve nagyon jó témákat mutattak nekünk - amelyek a családokról, ezen belül is különösen a házasságról szóltak, szólnak - úgy gondoltuk, hogy ehhez csatlakoznunk kell.

A közösség összetétele az elmúlt 8 év során többször is megváltozott, jelenleg 4 alapító házaspár és egy később csatlakozott pár alkotja, de éppen most próbálunk „vissza csábítani” egy házaspárt akik szintén velünk kezdtek, de idő közben kimaradtak. Sőt nyitottak vagyunk új pár befogadására, illetve több jelentkező esetén akár új közösség indítására is.
Kéthetente találkozunk, de ezen alkalmakon kívül sok egyéb rendkívüli illetve tradicionális programot szervezünk (pl. adventezés, karácsonyozás, húsvétkor locsolás, lelkigyakorlatok stb. Tavaly óta a Jóisten kegyelméből lelki vezetőnk is van Mészáros Domonkos atya személyében.
Mivel a jegyes oktatásunkat a Szent György plébánián Feri bácsi védnöksége alatt a Marika (nővér) vezette, ezért kötődésünk a plébániához szinte természetes, annak ellenére, hogy területileg egy házaspár sem tartozik ide, sőt ma már nem is mindenki jár ide rendszeresen. Ennek ellenére közösségi alkalmainkat (a speciálisakat kivéve) itt tartjuk, Imre atya jóvoltából.