Hirek


HIRDETÉSEK - Úrnapja


 1. CSÜTÖRTÖKI SZENTSÉGIMÁDÁS
  Csütörtökön az esti szentmise után biblikus szentségimádást tartunk a Dómtemplomban.
 2. KODÁLY EMLÉKKONCERT
  2017. június 23-án, a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar aulájában este 6 órakor szervez koncertet a „Kórus Spontánusz”, Kocsis-Holper Zoltán vezénylésével, melyről részleteket a hirdetőtáblán olvashatunk!
 3. MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA
  2017. június 24-én, szombaton a soproni Múzeumban este 6 órától várják az érdeklődőket éjszakai látogatásra változatos programokkal, melyről részletes tájékoztatást a hirdetőtáblán találhatunk!
 4. BÉCSI ÚTI TEMPLOM BÚCSÚJA
  2017. június 24-én, szombaton, este 6 órakor: BÚCSÚI SZENTMISE kezdődik a KERESZTELŐ SZENT JÁNOS (Bécsi úti) TEMPLOMBAN, melyre szeretettel várják a kedves Testvéreket! Részletes tájékoztatás a hirdetőtáblán olvasható
 5. KATTÁRS ÉS SZENT LÁSZLÓ ÜNNEP
  2017. június 25-27-ig, a győri Dunakapu téren szervezi Egyházmegyénk a Katolikus Társadalmi Napokat változatos programokkal, egybekötve a Szent László Év kiemelkedő programjával, június 27-én, kedden, délelőtt 10.00 órakor kezdődő ünnepi püspöki szentmisével, melynek főcelebránsa: Dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek. Szeretettel buzdítunk mindenkit a részvételre, melyről részletes tájékoztatást a hirdetőtáblán és a hirdetőasztal szórólapjain találunk! Kellő számú érdeklődő esetén külön buszt is indítunk az ünnepre Sopronból, jelentkezni a sekrestyében vagy plébániánk irodáján lehet ügyfélfogadási időben. PÜSPÖK ATYÁNK SZERETETTEL VÁR MINDNYÁJUNKAT, ÉS SZÁMÍT RÉSZVÉTELÜNKRE!
  (NAGY SZÉGYEN LENNE VÁROSUNKRA NÉZVE, HA EGY BUSZT SEM TUDNÁNK INDÍTANI EGYHÁZMEGYÉNK JELES ÜNNEPÉRE!
 6. SCHÖNSTATT CSALÁDMOZGALOM PROGRAMJA
  A CSALÁD HETE programsorozat folytatásaként ajánljuk párok és családok figyelmébe „Házaspárok útja” címmel, szervezett jó nyári programot Óbudaváron, 2017. július 1-én, szombaton, melyen szentmisét mutat be Kaposi Gábor atya is, és bővebb információkat a hirdetőtáblán találhatunk!

HIRDETÉSEK - Szentháromság vasárnapja

 1. CSÜTÖRTÖKI SZENTSÉGIMÁDÁS
  Csütörtökön az esti szentmise utáni szentségimádásra a Cursillo imaközösséget kérjük meg a Dómtemplomban.
 2. PAPSZENTELÉS
  Jövő hét a papszentelések hete Magyarországon. Egyházmegyénkben 2017. június 17-én, szombaton, főpásztorunk, Dr. Veres András püspök úr a győri Bencés templomban délelőtt 10 órakor áldozópappá szenteli, Magyaros László diakónust. Imádkozzunk Érte, és új papi hivatásokért, hogy minél többen legyenek követői és ajándékozza meg az Úr Őt a papi élet örömével és boldogságával egész életén keresztül!
 3. ÚRNAPI SZENTMISE
  Június 18-án, jövő vasárnap ünnepeljük Úrnapját. A belvárosi templomok szervezésében délelőtt 10 órakor kezdődik az ünnepi szentmise a Domonkos Templomban, melyet BARNA MÁTÉ O.P. mutat be. Hagyományainkhoz híven ünnepi úrnapi körmenetet tartunk a szentmise végén. Kérjük a híveket, hogy az oltárdíszítéshez vágott virágot és virágszirmot hozzanak a Domonkos Templomba. Oltárdíszítés vasárnap reggel 6.00 órától lesz a Széchenyi téren. Szeretettel buzdítunk mindenkit a részvételre, hogy méltó és kiemelkedett ünnepként éljük meg az Oltáriszentség főünnepét!
 4. ÚJSÁGOK, HAVI- ÉS HETILAPOK RENDELÉSE
  A 2017. év második félévi katolikus újság előfizetéseket június 16-ig lehet az irodában nyitvatartási időben megrendelni.
 5. EGYHÁZKÖZSÉGI ZARÁNDOKLAT
  A Fatimai Szűzanya jubileumi éve alkalmából ősszel zarándoklatot hirdetünk (repülőutas) november 7. és 11. között Portugáliába, hogy végigjárva a Fatimai Látnokok élethelyeit megerősödhessünk hitünkben. Zarándoklat vezetője: Szabolcs atya. Jelentkezni lehet plébániánk irodáján június 15-ig. Részletes tájékoztatást az érdeklődés kapcsán nyújtunk! Szeretettel várunk mindenkit erre a zarándoklatra!
 6. KERESZTÉNY ÉRTELMISÉGIEK SZÖVETSÉGÉNEK ELŐADÁSA
  2017. június 12-én, hétfőn, a Szovjet hadifogság áldozatairól szervez előadást a K.É.SZ. soproni csoportja este 6 órától a Liszt Ferenc Művelődési Központban. Részletek a hirdetőtáblán találhatóak!
 7. KATTÁRS ÉS SZENT LÁSZLÓ ÜNNEP
  2017. június 25-27-ig, a győri Dunakapu téren szervezi Egyházmegyénk a Katolikus Társadalmi Napokat változatos programokkal, egybekötve a Szent László Év kiemelkedő programjával, június 27-én, kedden, délelőtt 10.00 órakor kezdődő ünnepi püspöki szentmisével, melynek főcelebránsa: Dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek. Szeretettel buzdítunk mindenkit a részvételre, melyről részletes tájékoztatást a hirdetőtáblán és a hirdetőasztal szórólapjain találunk! Kellő számú érdeklődő esetén külön buszt is indítunk az ünnepre, jelentkezni a sekrestyében vagy plébániánk irodáján lehet ügyfélfogadási időben. PÜSPÖK ATYÁNK SZERETETTEL VÁR MINDNYÁJUNKAT, ÉS SZÁMÍT RÉSZVÉTELÜNKRE!

Templomkórusunk felvételt hirdet!

Sok szeretettel várunk minden kedves énekelni vágyó testvérünket szeptembertől újra induló templomkórusunkba!
 
Jelentkezni ezen az E-mail címen,
illetve a Plébánia iroda elérhetőségein lehet.

Diakónusszentelés Pálosszentkúton (fotók)

2011. május 14-én, szombaton 10 órakor ünnepi szentmise keretében Bábel Balázs érsek, diakónussá szentelte Pál Csaba (Dani) testvért, aki a plébániánkról jelentkezett a Magyar Pálos Rendbe. Kérjük a Jóistent, hogy őrizze meg kegyelmével hivatásában.

Szent György gyalogtúra

Húsvét vasárnapja 2011-ben egy napra esik Szent György napjával, ezért a hagyományos egyházközségi nap helyett gyalogtúrával igyekeztünk erősíteni közösségünket. A soproni regnumi közösségek Méhek csapata vezetőikkel (Orsolya és NemTom) ragyogó programot szerveztek a természet iránt érdeklődő 70 testvérünknek.

Felnőtt katekézis - A betegek kenete (hangfelvétel)

A hit alapjairól szóló sorozat keretében elsőpéntekenként 19 órától hallhatunk előadásokat a Jezsuita teremben. 2011. április 1-jén Havassy Bálint László iskolalelkész tartotta a felnőtt katekézist: "A betegek kenete, mint a gyógyító Jézus szentsége" címmel. (A hangfelvétel itt letölthető.)