Betöltés...

Altemplom, Urnatemető

Tudnivalók:

-
-
-
Az altemplom és az urnatemető a Szent György Plébánia kapuja felől közelíthető meg.
Az altemplomban urnafülkék válthatók 50 év időtartamra.
Az urnafülkékben mérettől függően 1-4 db urna helyezhető el.

Minden hónap első csütörtökén a szentmisét az altemplomban, itt nyugvó testvéreinkért mutatjuk be.

Nyitva tartás:
        Minden nap 8.00-tól 18.00 óráig.

Látogatási rend:

- Kérjük, hogy a temetésre és más alkalomra vágott virágot vagy virágtálat hozzanak. Az altemplom levegőjének magas páratartalma miatt a koszorúk drótja rozsdásodik, amely a járólapot károsítja, ezért koszorúk és temetési sírcsokrok elhelyezése tilos.
- A temetés során a virágokat az elhunyt urnafülkéje elé helyezzük. A virágok legfeljebb 3 napig maradhatnak ott, azután a templom díszítésére használjuk fel.
- A temetési szalagok, gyászcédulák egy héten belül elvihetők, ha a temetést megelőzően a temettető jelzi, hogy azokat szeretné megőrizni.
- Az Altemplomban található mécsesek speciálisan beltéri használatra készülnek. Más mécsesek használata kormoz, és erősen szennyezi a levegőt illetve rongálja a falat és a márványtáblákat. Ezért kizárólag az altemplomban kihelyezett mécsesek használhatók!
- A márványtáblán semmiféle díszítés (pl. virág, kis koszorú) nem helyezhető el.
- A márványtáblák elé tilos a vázák elhelyezése. Kérjük hogy csak a mécseségetők mellett található közös vázákba tegyék virágaikat.
- A Szent György Egyházközség minden hónap első csütörtökén este 6 órakor az Altemplomban bemutatott szentmise keretében imádkozik az itt nyugvó testvéreink lelki üdvéért, melyre szeretettel hívjuk a kedves hozzátartozókat.

Ügyintézés:
A plébániai hivatalban ügyfélfogadási időben van lehetőség urnahely igénylésre.

Szükséges iratok:
Személyi adatok (az urnasírhely megváltója és az eltemetendők adatai), személyi igazolvány.