Magyar Kurír


Tartalom átvétel
Katolikus Hírportál
Frissítve: 37 perc 57 másodperc

Győrben is bemutatják az együttérzés szobrát

1 óra 14 perc

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia rendezvényén, a Katolikus Társadalmi Napokon is kiállítják az együttérzés szobrát. A Hajléktalan Jézus-szobor június 25. és 27. között lesz látható a győri Dunakapu téren.

Kategóriák: Kitekintő

Nyíregyházára érkezett Szent László koponyacsont-ereklyéje

2 óra 9 perc

Történelmi esemény részesei lehettek a nyíregyháziak június 23-án, amikor városukban köszönthették hazánk egyik legfontosabb kincsét, Szent László király Győrben őrzött koponyacsont-ereklyéjét, melyet Veres András püspök és Bognár István, a győri székesegyház plébánosa, az ereklye őre kísértek el.

Kategóriák: Kitekintő

„Lelki orvossá lettem” – Hatvanöt éve szentelték pappá Kerényi Lajos atyát

3 óra 10 perc

A vasmiséjét ünneplő Kerényi Lajos atyával beszélgettünk.

Kategóriák: Kitekintő

Ferenc pápa Twitter-üzenete június 24-én

3 óra 33 perc

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

Kategóriák: Kitekintő

Hasznos tanácsok a vatikáni zarándokoknak

4 óra 10 perc

A Szatmári Római Katolikus Egyházmegyében 2015-ben szentelt Fanea József, a római Német-Magyar Kollégium diákjának hasznos összeállítása a Vatikánba látogatók számára.

Kategóriák: Kitekintő

Hasznos tanácsok a vatikáni zarándokoknak

4 óra 10 perc

A Szatmári Római Katolikus Egyházmegyében 2015-ben szentelt Fanea József, a római Német-Magyar Kollégium diákjának hasznos összeállítása a Vatikánba látogatók számára.

Kategóriák: Kitekintő

Elhunyt Zimonyi János

4 óra 36 perc

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye és a Váci Egyházmegye a saját, a rokonok, és a Főszékesegyházi Káptalan nevében is megrendült szívvel, de Isten akaratát készséges lélekkel elfogadva tudatja, hogy Zimonyi János protonotárius, kanonok, érseki tanácsos, ny. plébános életének 86., áldozópapságának 57. évében, 2017. június 22-én az örökkévalóságba költözött.

Kategóriák: Kitekintő

A tökéletes életbiztosítás

5 óra 10 perc

Évközi 12. vasárnap – Gondolatok az evangéliumhoz (Mt 10,26–33)

Kategóriák: Kitekintő

Szolgálatotok által növekedjen Isten népe – Pap- és diakónusszentelést ünnepeltek Székesfehérváron

5 óra 59 perc

Keresztelő Szent János születésének ünnepén, június 24-én a Székesfehérvári Egyházmegye hagyományainak megfelelően papszentelést tartottak a székesegyházban. Spányi Antal megyéspüspök pappá szentelte Visnyei Lászlót és diakónussá szentelte Rohrbacher János papnövendéket.

Kategóriák: Kitekintő

Újra hívei között a jó pásztor – Kertész Antalt egykori szolgálati helyén temették újra

6 óra 10 perc

Június 17-én, szombaton ünnepre gyűltek össze a hívek az attalai plébániatemplomban. Egykori lelkipásztoruk, a 27 évvel ezelőtt elhunyt Kertész Antal Székesfehérvárról hazaszállított földi maradványai előtt rótták le tiszteletüket, s végakaratának megfelelően nyugalomra helyezték a falu temetőjében.

Kategóriák: Kitekintő

Uram, jó nekünk itt… – A Katolikus Szeretetszolgálat zarándoklata Mátraverebély-Szentkútra

6 óra 37 perc

Jézus Szíve ünnepén, június 23-án a szeretetszolgálat tizenegy intézményének gondozottjai és gondozói indultak el Mátraverebély-Szentkútra, hogy a kegyhelyen lelki élményekkel töltekezzenek és elnyerjék a teljes búcsút önmaguknak vagy elhunyt szeretteiknek.

Kategóriák: Kitekintő

Hidvégi Handl Iván: „Fiúk, fel a fejjel, a harsona zeng…”

7 óra 10 perc

A szerző óbudai, sváb származású, 1934-ben született Budapesten. Könyvében az óbudai 21. számú Gárdonyi Cserkészcsapat történetét írta meg, személyes emlékeinek a felidézésével.

Kategóriák: Kitekintő

„Akik a remény útján haltak meg” – Ökumenikus imaórát tartottak Budapesten a menekültekért

8 óra 5 perc

Június 23-án, pénteken Székely János kinevezett szombathelyi püspök vezetésével, a Szent Egyed közösség szervezésében ökumenikus imádságot tartottak azokért a menekültekért, akik a béke és egy jobb élet reményében Európa felé vezető útjuk során haltak meg.

Kategóriák: Kitekintő

A Balaton környéki templomok nyári miserendje – 2017

9 óra 8 perc

Az előző évek hagyományához híven 2017-ben is közöljük a Balaton környéki településeken található templomok nyári miserendjét. A táblázat néhány távolabbi, turisztikai szempontból jelentős helység (Sümeg, Veszprém, Zirc, Hévíz, Zalakaros) misézési rendjét is tartalmazza.

Kategóriák: Kitekintő

Keresztelő Szent János születése

10 óra 8 perc

Az előfutár, az Úr útjának előkészítője, Keresztelő Szent János életét idézzük fel születése ünnepén, liturgikus ünnepnapján, június 24-én.

Kategóriák: Kitekintő

Erdő Péterrel ünnepelt a jezsuita Jézus Szíve-templom közössége

12 óra 34 perc

Jézus Szíve ünnepén, június 23-án Erdő Péter bíboros, prímás mondott ünnepi szentmisét és szolgáltatta ki a bérmálás szentségét harmincnégy fiatal számára a magyar jezsuiták pesti főtemplomában. A templomigazgatóság a jeles nap alkalmából több új kezdeményezést is útjára indított.

Kategóriák: Kitekintő

Boldoggá avatják a litván érseket, akit háromszor zártak börtönbe a szovjet uralom idején

2017, június 23 - 19:58

Június 25-én Vilniusban, Litvánia fővárosában boldoggá avatják Isten tiszteletre méltó szolgáját, Teofilius Matulionis érseket (1873–1962) – ő lesz az első litván boldog a szovjet uralom vége óta, akit hazájában kanonizálnak.

Kategóriák: Kitekintő

Ferenc pápa: Jobb sántikálva haladni előre, mint múzeumi keresztényekké válni

2017, június 23 - 19:40

Ferenc pápa június 23-án, pénteken délben a vatikáni VI. Pál teremben találkozott a Serra International képviselőivel. A szervezet hivatása, hogy a papok barátja legyen, elkísérve őket pályájukon.

Kategóriák: Kitekintő

A pápa üzenetet küldött az egyetemi oktatók nemzetközi tanácskozására

2017, június 23 - 19:06

Gondoljuk át a felsőoktatási intézmények alapvető szerepét a fiatal nemzedékek emberi és kulturális nevelésében egy mélyen átalakult társadalmi környezetben – e szavakkal fordult táviratában Ferenc pápa az egyetemi oktatók XIV. nemzetközi szimpóziumának résztvevőihez.

Kategóriák: Kitekintő

Kincsek éjszakája a pécsi püspökségen

2017, június 23 - 18:35

A pécsi püspökség idén is csatlakozik a Múzeumok Éjszakája kulturális programhoz. Az év legrövidebb éjszakáján, június 24-én láthatók lesznek a püspöki kincstár értékes műalkotásai, a székesegyházban több rövid orgonakoncert hangzik el, a püspöki pincében pedig borkóstoló lesz.

Kategóriák: Kitekintő